Látta már a Jón tenger csodáját?Zakynthos szigete Görögország egyik legszebb szigete, a Jón tenger ékszerdoboza!Utazzon most fergeteges áron Zakynthosra repülővel, autóbusszal vagy autóval.Oldalunk rengeteg szervezett utazást és önálló szállásajánlatot tartalmaz Zakynthosra és bemutatja a szigetet tetőtől talpig.

Látnivalók Zakynthoson

Látnivalók Zakynthoson

 

A sziget fővárosa Zakynthos, bár az 1953-as földrengés szintén nagy pusztítást végzett, számos épület áldozatául esett, tiszteletükre szólva, az újjáépítés során nagy figyelmet fordítottak a helyiek, hogy visszaadják a régi hangulatot, hagyományos arculatot. Nem messze a várostól érdemes megtekinteni a Velencei erődöt.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Velencei erőd

Zakynthos, Velencei erőd
De érdemes megtekinteni El Greco, Damaszkinosz mesterműveit a Városháza melletti Bizánci Múzeumban.
Nagy előnye a fővárosnak, hogy szinte a sziget bármelyik zugából könnyen megközelíthető, tömegközlekedéssel is.


Agios Dionysois temploma szintén nagy látványossága a városnak, nem messze tőle lehetőség van üzletek során, tavernák, szórakozóhelyek sorai közt folytatni a sétát.


A Solomos Múzeum, itt megtekinthető a híresség sírja és kéziratai, és még a szigethez kapcsolódó számos kiállítási tárgyat.


Nem csak a múzeumok, az épületek a gyönyörű virágzó kertek jelentenek nagy vonzerőt, hanem például a Navagio öböl a sziget nyugati részén, a hajóronccsal, amely csak a tenger felől közelíthető meg, mert mögötte hatalmas sziklafal mered az égnek, 1980-ban egy csempészhajó menekült a Görög Haditengerészet hajói elől, megrakodva dohányáruval, borral és más keresett csempészáruval, viharba kevereett, zátonyra futott, majd a tenger hullámain a szárazföldre vetődött,megfeneklett és hajókirándulások során igazi látványosságnak számít.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Navagio öböl

Zakynthos, Navagio öböl
Szintén hajókirándulás keretében lehet megcsodálni és meglátogatni az északkeleti részén a szigetnek a híres fürdőhelyeket:Tsilivi, Tragaki és Alykes Alykanas, ez utóbbi a sóbányáiról kapta az elnevezését, északabbra a Xigia barlangok érdekessége, a sziklákról kén szivárog a tengerbe, jótékony hatást nyújt az ízületi bántalmakra.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Xigia

Zakynthos, Xigia
 

Szintén e táj nevezetessége a Blue Caves, Kék barlangok, itt élnek a fókák, kicsinyeiket itt hozzák világra. A lakosok itt megőrizve a hagyományokat ma is főleg kézművességgel foglalkoznak, olivabogyót és mézet termesztenek, és kézzel készített abroszokat, szőnyegeket készítenek.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Kék barlangok

Zakynthos, Kék barlangok
A sziget déli oldala főleg csodálatos strandjairól híres, a fővárostól délkeletre a Vassilikos félsziget a Banana Beach és más strandjairól híres, erre puha, kellemes homok és csodálatosan kristálytiszta víz várja a nyaralókat, mindenféle vízi sporteszköz bérelhető.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Banana Beach, Vassilikos

Zakynthos, Banana Beach, Vassilikos
 

Argassi arról nevezetes, hogy az 1953-as földrengés során a híres velencei híd megsérült, a híd romjai a parttól 10 m-re vannak, a legdélibb részen a keri világítótorony látványa elragadó, állítólag innen a naplementét megtekinteni egyedi és feledhetetlen élményt nyújt.
A sziget rendelkezik minden olyan természeti, építészeti csodával, növény és állatvilággal, amelyyel máshol nem igen találkozhat a látogató. felejthetetlen élményekkel gazdagodhat az ide látogató.


Marathonisi a teknős formájú sziget nem csak az alakja miatt kapta a nevét, hanem itt rakják le a tengeri teknősök a tojásaikat. Agios Sostison, nagy védelmet biztosítanak a teknősöknek, bizonyos korlátozások vannak bevezetve védelmükre, 40 cm.re rakják le tojásaikat és itt önkéntesek vigyáznak, hogy például napernyőt ne szúrjanak a nyaralók a homokba.

 


utazás zakynthos, zakintos, Zakintos nyaralás, zakynthos, zakynthos látnivalók, zakynthos nyaralás, zakynthos utazás, zakynthosz utazás, Marathonisi

Zakynthos, Marathonisi
 

Naplemente Keriben

Üljetek ki a pároddal a sziklákra és nézzétek meg a naplementét.Zakynthos szigetén még a naplemente is varázslatos….szinte hihetetlen ahogy a Nap beleereszkedik a Jón-tengerbe…olyanok mint egy szerelmes pár, akik egymáséi lesznek…..csak a nap és a tenger…..mindeközben hallani a tenger zúgását, ahogy a hullámok a több száz méter magas sziklafalhoz csapódnak…….Miután a Nap a tengerbe nyugszik csodálatosan színesre festi az eget…kék, vörös, sárga…csodálatos színkavalkád!
Érdemes ezt a programot, minél előbb megejteni, mert sajnos gyakran előfordul, hogy egy aprócska felhő, vagy egy lehelletvékony páraréteg miatt nem lesz igazi a naplementénk……

Sajnos s romantikának kicsit alávág, hogy a szikla, ami egyébként tele van szúrós bozóttal tele lesz emberrel, akik szintén a naplementét akarják megnézni, de ti ne is törődjetek velük:)

Keri

Görögország legnagyobb zászlaja

Szintén Keriben található a legnagyobb görög zászló.A sziklák telejére épített taverna előtt lengedezik a szélben ez a hatalmas zászló, mely 60 négyzetméteres!!!
A taverna is nagyon hangulatos, a több száz méter magas sziklák tetejére épült, a panoráma lélegzetelállító.A sziklafalban található egy kis ketrec amibe ki lehet lépni és mesés fényképeket készíteni a tájról.Az árak ugyanolyanok, mint akárhol a szigeten.A taverna kertjében néhány gyönyörű pávát is láthatunk, a gyerekeket szerintem elsősorban ez nyűgözni le:):)

zaszlo

Kék barlangok

A barlangokat csak hajóval lehet megközelíteni, lehetőség van fakultatív kirándulás keretében üvegaljú hajóval behajózni a barlangokba, ahol elképesztő látvány tárul elénk.A barlangok bejáratánál varázslatosan kék a víz, innen kapták nevüket!A barlangok falán tükröződik víz, ha lefelé pillantunk fantasztikus élővilág tárul elénk.Itt élnek a sziget őshonos fókái, itt hozzák világra kicsinyeiket!

kék barl

Navaggio öböl hajóról

A Navaggio öböl a világ egyik legszebb helye és ezt mindenféle túlzás nélkül mondom….mint egy földi paradicsom…
Az öblöt csak hajóval lehet megközelíteni, mi egy sziget körüli hajóútra fizettünk be, így jutottunk el oda.
Hihetetlen volt…amikor a hajó kanyarodni kezdett a part felé, tudtuk, hogy ez az állomás lesz a Navaggio öböl, de még nem láttunk semmit csak a 300-400 méter magas sziklákat..a következő pillanatban pedig elénk tárul a híres Navaggio öböl….közeledett a hajó az öbölhöz…a víz egyre világosabb lett…csodálatosan kék…ilyen kéket még soha életemben nem láttam…a hajóroncs is nagyon misztikus volt……..a hajón néma csend volt, mindeni beleborzongott a látványba..Türkizkék tengeröböl, fehér sziklák, romantikus, méltóségteljesen rozsdásodó hajóroncs……aztán lassan közeledett a hajó és végre kikitöttünk és belevethettünk magunka abba nagyon nagyon kék vízbe…..
Csodálatos hófehér kövek borítják a partot, amik sajnos elég szúrósak ezért papucs nélkül nehézkes a közlekedés:)
Vigyázat a víz nagyon mély (1000 m!!!), akik nem tudnak úszni azok csak a lábukat lógassák bele, mert az első lépésnél mellig ér a víz, a következőnél pedig csak a jó isten tudja milyen mély…….
A hajóroncsot meg lehet mászni, vállalkozó kedvűek és persze jó kondiban lévő urak előnyben!
A hajóroncs egyébként egy csempészhajó roncs, amely 1981-ben viharba került és a csempészek a parti őrség elől ebben a kis öbölben akarták elrejteni a Panagiotist.A hajó cigarettát csempészett, vicces része a dolognak, hogy a szigeten 3-4 évig mindenki piros Marlborot szívott, ugyanis ez volt a rakomány:):)

navaggio elölről

Xigia

Errefelé a víz alatt kénforrások működnek, ezért az erős kénszag érezhető a környéken.A Xigia-barlangnál a sziklákból forró kén ömlik a tengerbe.A tengeri iszap jótékony hatással van az ízületi bántalmakra, gyorsítja a bőr anyagcseréjét, ezáltal a narancsbőr ellen is kiváló, ezen kívül ragyogóvá, selymessé teszi a bőrt.Ha a szigeten jársz feltétlenül próbáld ki az iszappakolást, nem bánod meg!Itthon egy vagyont kérnek ezért:)A sziget észak-keleti részén található, viszonylag nehezen közelíthető meg.

2004xigia

Exo Hora

Ez egy piciny falucska, melynek legfőbb látványossága az ezer éves olajfa.Ennek az “ezer éves” olajfának a valódi kora, máig is vitatott kérdés, van aki szerint 2000 éves:)Az olajfa egyébként ma is terem!Érdemes még ellátogatnia az állítólag 1000 éves olajfához, ez a legöregebb, Exo Chorára.

exo hora olajfa

Porto Limnionas

Porto Limnionas egy csodálatos, köves strand türkizszínű vízzel.Porto Limnionason egyetlen étterem van és a természet…csodálatos és érintetlen….A turistalétesítményeknek nyoma sincsen itt…A tenger vize kristálytiszta és mély, ezért nem is olyan meleg, mint Pl Laganasban….

porto-limnionas1

Navaggio öböl felülről

A Navaggio öböl felülről is varázslatos.Tudni illik róla, hogy a világ egyik legtöbbet fényképezett helye ez.A Navaggio öböl felett található egy kis kalitka, amely kilátóként funkcionál.Természetesen a szemfüles utazási irodák szerveznek ide is fakultatív buszos kirándulást, de ezt én nem javaslom ebben az esetben, mert ez azt jelenti, hogy az egy busznyi ember egyszerre és elsőnek akarja meglátni a gyönyörű panorámát…tülekednek, tolakodnak, lökdösődnek…néhányan elérik a célt és kiállhatnak a kalitka szélére és már kattognak is a fényképezőgépek….már a tízezredik fényképet csinálja, de nem engedne oda senki mást hogy ő is láthassa….sípszó…a busz indul tovább…senkit nem érdekel, hogy te nem láttad…
Ezért inkább bérelj quadot vagy robogót és úgy közelítsd meg a kilátót.A járművekhet adnak térképet így gyorsan oda lehet találni és pesrze könnyedén!